Zondag 17 maart 2019: voorjaarsconcert Recreanten orkest i.s.m. Meentkoor, Noorddamcentrum

Buiten was het guur en regenachtig weer, maar in het Noorddamcentrum was het een gezellige drukte. Het Meentkoor en het Recreantenorkest van De Concertina’s gaven een  gezamenlijk voorjaarsconcert.

Het Meentkoor zong een zeer gevarieerd programma van bekende maar ook wat minder bekende liederen. Sing with pleasure was het eerste lied en dat maakten ze ook helemaal waar. Natuurlijk werd de liefde bezongen, musicals kwamen voorbij  en een heel mooi, klein en lief nummer, The Moon. Zelfs binnen kwamen er even paraplu’s tevoorschijn met Singin’in the rain.

Ook was er een  ruimte voor een  try-out voor het Tinto Quintet, bestaande uit 5 enthousiaste accordeonisten. Zij speelden twee stukken die ze in mei dit jaar op het Internationaal concours in Innsbruck gaan uitvoeren:  Lars Hollmers Muzik en Tango 2.

Voor de pauze werd afgesloten met twee gezamenlijke liederen Forty Second Street en Let us walk in Peace.

Na de pauze was het de beurt aan Het Recreantenorkest dat ook zeer gevarieerde werken liet horen van over heel de wereld. Van Gospel naar de Fjorden en van Playboy’s walk naar ein kleines Kompliment.

De middag wed afgesloten met een gezamenlijk optreden van koor en orkest. Er kwam van alles voorbij, een Nachtegaal uit Echternach, de Beatles, een Israeli’s liedje en we gingen ook nog Op de step.

Zo kwam er een eind aan een zeer geslaagde muzikale middag.