2011-Meent-meekelDe Dirigent

Van Elly Meekel mag je zeggen dat ze voor het dirigentschap en het verenigingsleven geboren is. Als 13 jarige begint zij les te geven en twee jaar later richt zij haar eerste orkestje op en zij ontplooit zich bij de Amstellandse Accordeon Vereniging Concordia tot muzikaal leider van 3 orkesten.

In 1979 richt zij samen met eigen leerlingen de Accordeon Vereniging De Concertina’s op. Deze 12 mensen zijn inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging, welke momenteel rond de 30 leden telt. De orkesten van de Concertina’s behoren tot een van de beste amateur-orkesten van Nederland.

Naast een opleiding muziektheorie en muziekgeschiedenis, volgde zij vele masterclasses en hospiteerde zij bij bekende dirigenten en pedagogen.

10 jaar lang heeft zij enkele weken per jaar lessen gevolgd bij Wjatscheslaw Semionov, prof. aan de Russian Accademy of Music in Moskou. In 2004 heeft zij deze afgesloten met een reis naar Rusland, waar zij kennis nam van de lesmethode op de Russische muziekschool, het conservatorium en het Gnessin Instituut. Elly heeft mede door de Russische invloed een heel bijzondere kijk op het musiceren gekregen.

Elly is niet alleen dirigent van de Concertina’s tevens is zij dirigent bij diverse koren. Zij is een graag gezien muzikaal leider bij muziekweekenden en play-ins.