Kerstconcert in de St. Urbanuskerk te Amstelveen

Een toegangspad geheel verlicht met kaarsen, in de hal een groepje zangers die kerstliederen zingen met accordeonbegeleiding en dit alles in Charles Dickens stijl. Op deze sfeervolle manier zijn de gasten ontvangen die naar het kerstconcert  van Concertina’s accordeonorkesten en het AdHoc koor komen luisteren. De Sint Urbanuskerk, waar dit concert plaats heeft plaatsgevonden, is prachtig in kerstsfeer gebracht.

Ineens klinkt er een enkele zangstem “Komt allen tezamen”, steeds meer stemmen vallen haar bij, het koor komt zingend vanachter uit de kerk naar voren lopen met kaarsen. Het hele orkest begint mee te spelen, het publiek zingt ook mee en bij het derde couplet klinkt het warme welkomstlied door de hele kerk.  Een mooi begin van een sfeervolle avond vol kerstmuziek. Elly is er weer in geslaagd om een uitgekiend programma te maken, waarbij de orkesten en koor elkaar afwisselen en natuurlijk enkele nummers gezamenlijk uitvoeren. Er is ruimte voor kerstmuziek uit de popwereld zoals Mary’s boy child en Last Christmas. Er wordt klassieke muziek gespeeld en gezongen zoals Still a Bach Christmas, Jesu joy of Man’s Desiring en Great is our Joy / Joy to the world. Summertime is geen kerstlied maar past als wiegenlied prima in het programma. Susan Meijerink – Pannekoek zingt prachtig de solopartij. En er kan ook nog geswingd worden met Jingle Bells in rumba en boogiewoogie stijl, Rocking down the chimney tonight en swingende kerstklokjes. Met  “Happy Christmas, War is over, White Christmas” en natuurlijk “We Wish You” is er een grandioze afsluiting van dit concert.

Een volle kerk,enthousiaste spelers en zangers in een sfeervolle omgeving. De rode draad in dit geheel is onze dirigente Elly Meekel. Haar motto luidt: Als iedereen zijn steentje bij draagt, komen we samen tot mooie resultaten!