Zaterdag 14 september 2019; start van het nieuwe verenigingsjaar!

Op deze zonovergoten dag vond op het Stadsplein de jaarlijkse Amstelveense Sport & Cultuurmarkt plaats. De ondertitel van de markt was “Spring van die bank af!”. Dat beloofde veel goeds…

Het winkelende publiek kon in de bibliotheek kennis maken met meer dan 30 lokale sport- en cultuurorganisaties en hun aanbod voor het nieuwe seizoen. Daar kon onze vereniging uiteraard niet ontbreken. Hanneke werd het eerste gedeelte van de markt bijgestaan door Marc Meekel, omdat de andere leden van de club andere bezigheden hadden of met Elly moesten zingen tijdens de Historische Dag van Bovenkerk. ‘s Middags werden Marc en Hanneke afgelost door Irma en Els van Vegten, die op hun beurt belangstellenden te woord stonden.

Onze kraam zag er aantrekkelijk uit met diverse bokalen uit Innsbruck en twee 32 bas accordeons ter decoratie. Fotocollages en partituren maakten het geheel af en schaaltjes met snoep moesten kinderen (en volwassenen!) naar onze stek lokken en daar wat langer vasthouden. Er was redelijk wat belangstelling voor onze club en vooral de flyer van het kerstconcert op 15 december in de Schouwburg Amstelveen hebben wij vaak uitgedeeld. Helaas werden de CD’s niet verkocht; het publiek gaf aan thuis geen CD speler meer te hebben!

Om ons heen en tussen de boekenkasten stonden kramen van onder andere Buenting Sport, OVA Musical Vereniging, Korean Martial Arts en Schouwburg Amstelveen. Wethouder Rob Ellermeijer met in de portefeuille onder andere Recreatie bracht een bezoek aan de markt en vroeg ons of wij ook nog muziek gingen maken wat wij natuurlijk moesten ontkennen; Elly kan niet op twee plekken tegelijk zijn!

De Sport & Cultuurmarkt had dit jaar beter op het Stadsplein plaats kunnen vinden: het was prachtig weer, dus dan hadden wij vast meer geïnteresseerden aan onze kraam gehad, maar dat is natuurlijk niet te voorzien. Al met al was het toch een bijzonder gezellige en geslaagde dag!