Zondag 15 december 2019, kerstconcert in de Schouwburg Amstelveen

“Goedemiddag dames en heren, wat fijn dat u met zovelen bent gekomen naar ons Kerstconcert!

Met deze woorden werd het publiek welkom geheten in een bijna uitverkochte schouwburg in Amstelveen op zondagmiddag 15 december. Zo’n 140 zangers en 30 accordeonisten, allen onder leiding van Elly Meekel, brachten het publiek een muzikaal voorproefje van de warmte van het kerstfeest.

De mensen waren in de hal al muzikaal ontvangen door een klein groepje zangers, begeleid door Geertje en Yvon op accordeon.

Vóór de pauze werd een uitgekiend Engelstalig programma ten gehore gebracht met zowel klassieke- als popmuziek. En zo werd er verbinding gemaakt tussen Jesu, joy of men’s desiring, Great is our Joy (een popachtige versie van Joy to the World) en Hallelujah van Cohen. Met Happy Christmas werd dit deel afgesloten.
Na de pauze werd een Nederlandstalig programma gepresenteerd met een vleugje nostalgie met Kerst in Holland, Kerstdagen van toen en Kerstmis in de Jordaan, prachtig vertolkt door soliste Anita. Ook was er een belangrijke rol voor de denneboom met soliste Suzanne in Een Kleine Denneboom en Elly, die even in de rol van verhalenvertelster kroop in een hartverscheurend verhaal over het lot van een denneboom. En met een medley van bekende kerstliedjes was er verbinding met de zaal door een heuse samenzang.