Zaterdag 9 juni: historische dag Bovenkerk

Door de organisatie van de eerste historische dag Bovenkerk heeft aan Bovenkerkse verenigingen gevraagd om alle activiteiten te omlijsten met muziek. Nu zijn wij geen echte Bovenkerkse vereniging, maar Elly is natuurlijk wel een “Bovenkerker”. Dus zingen en spelen veel van onder haar leiding staande koren en orkest op deze prachtige dag. Prachtig omdat het echt prachtig weer is én prachtig omdat het een goed georganiseerde dag is. Wij spelen 2 x 30 minuten.

In het Noorddamcentrum spelen we zowel nieuwe als ‘historische’ muziek. Dus Mr. Rock meets Mr Swing en la Storia uit het nieuwe repertoire; Moments voor Morricone en House of the Rising Sun als historisch repertoire. Always look on the bride side of life past uitstekend bij dit evenement. En omdat de dag in feite een ode is aan het dorp Bovenkerk, spelen we een arrangement van het Dorp van Wim Sonneveld, met Els aan de piano.

Na dit optreden pakken we alles in en verkassen we naar de kerk om alles weer uit te pakken. Daar geven we een optreden van 30 minuten, samen met het AdHoc Koor, uit ons gezamenlijk repertoire. Ondanks het mooie weer zijn er wel veel luisteraars (misschien ook wel om even af te koelen?). Ze krijgen een gevarieerd programma met muziek uit musicals zoals 2nd street, love changes everything, popklassiekers zoals california dreaming, when I’m 64 en zingen uit volle borst mee bij het afsluitende Hallelujah!

Diverse leden zijn ook actief zijn bij de andere, door Elly geleide koren en ensemble die deze dag spelen. Bij Zomaar Gewoon zijn Geertje en Yvon de muzikale begeleiding, bij Ad Hoc is Rina de pianist; Tinto met Geertje, Carola, Yvon, Marcel en Rina krijgt muzikale adviezen van Elly. Deze groepen hebben ook op de historische dag Bovenkerk hun muzikale bijdrage geleverd. En zo zijn we als (vertegenwoordiging van ons) orkest eigenlijk van 11.30 tot 17.00 uur betrokken bij de muzikale omlijsting. Elly heeft de grootste inspanning geleverd, zij is als persoon van 11.30 tot 17.00 uur bij alles betrokken. Chapeau voor deze prestatie!

Klik hier voor de link naar een kleine impressie van deze muzikale dag.