Zondag 18 november 2018: snertconcert, Noorddamcentrum Bovenkerk

Een gezellig aangeklede zaal die al snel vol liep en het Snertconcert van accordeonorkesten De Concertina’s kon beginnen. De eerste noten van There’s no business like showbusiness klonken terwijl de gordijnen voor het podium geopend werden. De dirigente Elly Meekel heette een ieder welkom.

Wat volgde was een fantasierijke reis, een mooi liefdes verhaal, een ode aan de textielindustrie in Twente en een wandeling door New York, waarbij we verschillende plekken bezochten. Dit alles gespeeld door het A/B orkest.

Vervolgens speelden het recreantenorkest een Israeli’s bruiloft stukje, een Hongaarse suite, de gospel Nobody knows, een “makkelijke”ouverture en tot slot Yellow Submarine.

De pauze werd benut om even met elkaar koffie te drinken en bij te kletsen. Ook waren er lootjes te koop, er was een prachtige prijzentafel.

Na de pauze kon het publiek luisteren naar een Nachtegaal, een wandelende playboy, een klein compliment, het welbekende Que Sera Sera en tot slot Op de Step. Waarbij mensen van het Koor Zomaar Gewoon de laatste twee nummers mee zongen.

Het A/B orkest nam het laatste gedeelte weer voor hun rekening. Cotton club, Mr. Rock meets Mr. Swing en Midnight dancer. Toen een kleine verwijzing naar het benefietconcert voor de St. Urbanuskerk. Eén van de leden heeft een mooie tekst gemaakt op de muziek van Het Dorp van Wim Sonneveld, over de Sint Urbanuskerk, samen met 2 zangers werden de eerste twee regels gespeeld en gezongen. Mensen die het hele lied willen horen, werden uitgenodigd om zaterdag 24 november naar de schouwburg van Amstelveen te komen. Daarna volgde het slotstuk Music. Klik hier voor een muzikale samenvatting van ons concert.

Na deze muzikale reis stond er voor elke bezoeker een lekkere kom snert (en voor de niet-snert liefhebbers pompoensoep) klaar. Dit alles werd omlijst met gezellige muziek verzorgd door twee accordeonisten en leden van het koor Zomaar Gewoon.